Az Integrált Szociális és Egészségügyi Központ munkáját segíthetné egy kilenc személyes kisbusz beszerzése. Régóta jelent ugyanis gondot a központ munkatársainak, hogy naponta szállítanak sérült gyerekeket a különböző vizsgálatokra, fejlesztésekre  illetve a különböző ellátó intézményekbe, azonban ezt a feladatot már több éve az intézmény Peugeotjával oldják meg, amely a magas gyermeklétszám miatt már nem kivitelezhető. Az öreg gépkocsival naponta többet is kell fordulni, és bizonyos esetekben a mozgásában korlátozott gyermek az autóba való beültetése is gondot jelent.

Az intézmény többször nyújtott be pályázatot, azonban ezek a kérelmek nem kaptak kellő támogatást. Mint arról korábban már beszámoltunk, a képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Magyar Falu program keretében pályázik egy kisbusz beszerzésére, azonban időközben kiderült, hogy nyertes pályázat esetén a tanyagondnoki szolgálatnak vásárolt busszal nem tudnak majd a támogató szolgálat által ellátott gyerekeket szállítani, mert annak nem lesz biztosítva a működéshez és fenntartáshoz szükséges normatíva.

A Támogató szolgálat a fogyatékkal élő személyeknek személyi segítés nyújtására jött létre bordányi központtal. A szakmai feladatot több településsel összefogva végzi a bordányi szociális központ: sokszor Üllésről, Forráskútról és Zsombóról is szállítanak sérült gyereket a lakáson kívüli közszolgáltatások elérése érdekében.

Mivel a pályázatot nem érdemes így benyújtani, az önkormányzat más együttműködési lehetőséget keres annak érdekében, hogy a vállalt feladatot a továbbiakban is biztonságosan, gazdaságosan tudja ellátni. Úgy tudjuk, hogy már megvan a megoldás, azonban csak a szerződések aláírása után kapunk bővebb tájékoztatást.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support