2019. szeptember 2-án megnyitotta kapuit a bordányi óvoda és bölcsőde. A nyitást megelőző két hétben takarítottunk, illetve a telephelyi óvodát átköltöztettük az új szárnyba, amit a két nagycsoportunk a Katica és Napsugár csoport foglalt el. Az új csoportok, csakúgy, mint a régiek esztétikusan berendezve várták a gyerekeket. Csoportlétszámaink nagyon optimálisak az idei évben is, annak ellenére, hogy most öt óvodai csoportot tudtunk indítani. A nagyok 19-21 fővel, a középsősök 23 fővel, a kicsik 26 fővel, az induló mini 19 gyermekkel kezdte meg a tanévet.
Az üres csoportszobát tornaszobává alakítottuk át ideiglenesen, így tornafoglalkozásaink a szabadban a sportpályánkon, illetve bent is meg tudnak valósulni.
A kibővített, újjáépített, korszerű technológiával felszerelt konyhánk is megkezdte végre a működését. Két szakács és egy konyhai dolgozó látja el az ottani feladatokat. A felszabadult tálaló konyhánk helyén egy fejlesztőszoba került kialakítására, így kényelmesebben tudnak dolgozni a gyerekekkel a mórahalmi szakszolgálat munkatársai (fejlesztőpedagógus, logopédus, pszichológus). Továbbra is lehetőség van a sószoba folyamatos használatára. A gyermekekkel- vagy a családokban felmerülő problémák megoldásában, most is segítségünkre van a szociális segítő, aki a pedagógusok mellett a szülőket is támogatja szakmai tanácsaival.
Bölcsődénkben továbbra is 14 gyermeket tudunk fogadni, akik betöltötték a 2. életévüket. Az óvodai mini csoportba kerülnek át tanév közben a picik, így tudjuk a bölcsődei férőhelyeket maximálisan kihasználni. A bölcsődénkben három kisgyermeknevelő és egy bölcsődei dajka látja a szakmai feladatokat.
Az óvodai élet a munkaterv szerint elindult, készülünk a szüretre, majd a tökfesztiválra. A kollégák egy kihelyezett szakmai munkát elősegítő továbbképzéssel kezdték a tanévet, melyen Bordányból 7 fő, Üllésről 5 fő óvodapedagógus vett részt. A 2019. szeptember 09-én tartott képzés a gyermekek Fejlődés Vizsgáló Rendszeréről (DIFER-ről) szólt, amit a pedagógusok az óvodáskorú gyermekek mérése- értékelése kapcsán tudnak majd hasznosítani. A képzés következő időpontja: szeptember 23.
Megkezdődtek a délutáni tevékenységek is. Kedden 15.45-16.30-ig foci a nagycsoportosoknak, csütörtökön a kis- és középső csoportosoknak. Az edzéseket Puskás Dóra tartja.
Szeptember 16-án, hétfőnként indul a Jóga Móka Gyuris Lillával, 16 órától a kicsiknek, 17 órától a felnőtteknek.
Októbertől indul Magyar Anikó óvónéni Mocorgó tornája, és Mészárosné Gyuris Zsuzsi óvónéni Népi játék és tánc foglalkozása valamint, Süveges Tamás bácsi „okosító tornája” is folytatódik szerda és pénteki napokon 16.15 órától.
Mindenkinek tartalmas és szép tanévet kívánok!

Lázárné Borbola Márta

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support