A koronavírus járvány várható tetőzése miatt sorra mondták le a karácsonyi vásárokat a nagyvárosokban. Elsőként még október közepén a budapesti Vörösmarty téri vásárt mondták le a szervezők, ezt követően a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ megerősítette, hogy a Deák téren valamint a városházánál is elmarad a vásár. A szegedi önkormányzat is nemrégen jelen-tette be a szegedi vásár lemondását.
Többen reménykedtek, hogy a bordányi vásár megtartásra kerül, azonban a Magyar Közlönyben megjelent járványügyi szigorítások egyértelműsítették az ünnepi vásárok helyzetét, mivel tilos rendezvényt – beleértve a karácsonyi vásárt is – szervezni, ennek értelmében az idén a bordányi Jótékonysági Karácsonyi Vásár is elmarad. Arra biz-tatjuk a bordányiakat, hogy amennyiben lehetőségük van helyi kézműves termékeket vásárolni, azokat tegyék idén a fa alá. Ne menjenek a nagy forgalmú bevásárlóközpontokba, kerüljék az ünnepek előtti zsúfolt helyeket.
A településen az ünnepi időszakban érdemes lesz sétákat tenni, így megnézni a falu adventi naptárát: napról-napra újabb ablakokban gyúlnak majd ki a karácsonyi fények. A település főterén a szociális központ és a település-üzemeltetési csoport munkatársainak köszönhetően idén is felállításra kerül a Betlehem. A korábbi évek gyakorlatától eltérően a falu karácsonyfáját idén 752 darab aprócska ledes izzóból összeálló fenyőfa-minta szimbolizálja majd, tehát nem egy élő fenyőt díszítenek fel. Mind a Betlehem, mind az 5 méteres motívum mindenképp megér egy családi sétát és talán egy szelfi is belefér majd a friss levegős időtöltésbe.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support