Kedves Bordányiak! Letarolja az országot a járvány, sosem volt még ennyi új fertőzött, írja ma az index. A vírus jelenléte településünkön is egyre érezhetőbb, több családot érint közvetlenül vagy közvetve Bordányban is. Fontos, hogy mindenki komolyan vegye a védekezési szabályokat, és az elkövetkező időszakban csak a legszükségesebb ügyeket intézzék, és amit csak lehet telefonon, vagy elektronikusan.

Tegnap kaptuk a hírt, hogy szociális központunk munkatársai közül egy fő sajnálatosan koronavírus fertőzött lett, a pozitív tesztet követően azonnal zárt is az intézmény. Farkasné Lippai Ágota intézményvezetővel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy az összes dolgozó két negatív tesztjéig felfüggesztjük az intézményi szolgáltatásokat. Az ellátottak értesítése megtörtént. Ezúton is kérem a hozzátartozókat, hogy ebben a nehéz időszakban fokozottan figyeljenek, segítsék az időseket!

A szociális ebéd kiszállítása természetesen folyamatos, ebbe a munkába a mai napon a településüzemeltetés és a polgármesteri hivatal dolgozóit vontuk be.

A 102 gondozott eldobható edényekben kapta meg az ebédet, a csere ételhordók éppen ezért a kapukban maradtak. Amíg nem áll vissza a régi rend, a továbbiakban is eldobható edényekben érkezik majd az ebéd. Mindaddig míg a központ a vírus miatt nem tudja ellátni a feladatot az önkormányzat dolgozói oldják meg az ételkiszállítást és a bevásárlásokat.

Friss hír, hogy az első tesztek negatívak, így – megvárva a második tesztek eredményeit is – reményeink szerint a dolgozók nagy része visszatérhet majd feladataihoz. Bízom benne, hogy hamarosan visszaállhat a régi megszokott rend, és a gondozási szolgáltatások is újraindulhatnak.

Fontos információ, hogy az ünnep miatt legközelebb kedden lesz majd ebédszállítás!

Köszönöm a mai ebédszállításba bevont dolgozóknak a gyors és pontos munkát! Külön köszönöm a bordányiaknak, hogy sokan jelentkeztek önkéntesnek a honlapunkon meghirdetett linken! Amennyiben a helyzet megkívánja, jelzéssel élünk a megadott elérhetőségeken. Elsősorban ételkiszállításban és esetlegesen ház körüli munkákban számítunk majd segítő kezekre.

Vigyázzanak egymásra! Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Tanács Gábor, polgármester 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support