A PünkösdFeszt programjainak sorában az idén is örömmel olvashattuk a Borostyán Dalkört. A helyi együttes minden évben külön produkcióval készül a település ünnepére, így volt ez az idén is. Azonban most a produkciót egy kis közjáték szakította félbe, a műsorvezető Tanács Gábor hívta a színpadra, aki a képviselő-testület által alapított nívódíjjal lepte meg a dalkörösöket.

A díj alapításakor Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete fontosnak tartja, hogy minden évben kiemelje és támogassa a legkiválóbb helyi kezdeményezéseket, együttműködéseket, ezért alapította meg Bordány nagyközség Nívódíját. 

Ezentúl azok a közösségek, civil szervezetek, nonprofit társaságok, szövetkezetek és az általuk megvalósított projektek kaphatnak nívódíjat, amelyek kimagasló színvonalú, példaértékű munkát, projekt tevékenységet végeznek. Ezek a projektek településünk közösségi életét színesebbé, míg a projektekben résztvevőket és az itt élő polgárokat motiváltabbá teszik a közös munka által, ösztönözve a közösségek közötti sikeres együttműködést. A nívódíj egy elismerő oklevél, tárgyjutalom vagy  pénzjutalom odaítélésével jár együtt.

Ezt a díjat kapta meg most elsőként 2022-ben a Borostyán dalkör, a nevükben Illés Mária, a dalkör vezetője vette át az oklevelet.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support