Visszakerült az önkormányzathoz a Zabosfa KerTÉSZ Kft. részére bérbeadott mozgóbolt. Sokan érdeklődtek arról, hogy a nemrégiben bajba került zákányszéki cégnél lévő gépjárműnek mi lesz a sorsa, ezért most szeretnénk mindenkit megnyugtatni, a mozgóboltot hiánytalanul visszajuttatták az önkormányzat részére.

Hogy mi lesz a további sorsa, arról majd a képviselő-testület várhatóan a következő testületi ülésén dönt. Amennyiben szociális szövetkezetünk a továbbiakban se szeretne mozgóboltot üzemeltetni, előfordulhat, hogy a jármű értékesítésre kerül, hiszen az elkövetkező hónapokban településünkön is a megszorítások kerülnek előtérbe, azaz minden forint nagyon számít majd a helyi költségvetésben. A testület döntéséről természetesen beszámolunk majd.

A Zabosfa KerTész Kft. 2018 májusában nyitotta meg első zöldség boltját Zabosfai Zöldséges néven, Zákányszéken. A bolt kínálatában elsősorban helyi termelők zöldségei és gyümölcsei szerepeltek, hiszen a Zabosfai Zöldséges célja volt, hogy a haza kistermelőket és fogyasztókat összehozza, így biztosítva minden háztartás számára a garantáltan hazai, friss zöldségeket és gyümölcsöket. A bolthálózat növekedése mellett az on-line értékesítés is jelentősen fejlődött, ezért bérelték az önkormányzat kisteherautóját, amely a házhozszállításban segítette a céget. Most, hogy mind a bolti, mind az on-line értékesítést is szünetelteti a cég, az autó is feleslegessé vált, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy felmondja a bérleti szerződést és kéri az autó visszaszállítását.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support