Sikeresen indult az idén is az év Bordányban, a Mórahalmi Fúvósok telt ház előtt adták elő újévi hangversenyüket a faluházban.

Több éve hagyomány már településünkön, hogy a Mórahalmi Fúvószenekart hívják meg a település első, évnyitó rendezvényére. Nem volt ez másként most, 2023-ban sem. A Vízkereszt napjára meghirdetett programra ismét nagyon sokan jöttek el, A nagyterem nézőtere gyorsan megtelt a hat órára meghirdetett program előtt. A bordányi közönség mellett Mórahalomról, Ruzsáról és Zsombóról érkezett vendégek is helyet kaptak.

Az est folyamán mind a fiatalabbakból, mind a tapasztaltabb tagokból álló zenekar bemutatkozott. Az est két karmestere Vastag István és Szalai Krisztián voltak. A zenekarok minden zenemű után hatalmas tapsot kaptak, a hálás közönség többször is vissza tapsolta a fúvósokat, akik örömmel foglalták el újra helyüket, hogy játszhassanak. Az egyik legnagyobb sikere talán Dario G. – Carnival de Paris 1998 feldolgozásának volt, de az egész évre szóló jó hangulatot mindenképpen a Reptér című dal feldolgozása hozta el, amikor is Vastag Csaba Rózsa mellett a refrén erejéig a fiatalok is beszálltak az éneklésbe és a színpad előtt bíztatták a közönséget a bulizásra.

A rendezvény szünetében ugyancsak a hagyományoknak megfelelően Tanács Gábor polgármester úrral lehetett koccintani, a vendégek most is többféle pezsgőből választhattak. 

A rendezvényről két alkalommal is élőben jelentkezett be a faluház közösségi oldala, de a koncert teljes egészében is rögzítésre került, amelyet hamarosan láthatnak majd mindazok is, akik nem tudtak személyesen részt venni az eseményen.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support