Március 11-én, a faluház nagytermében tartotta meg közgyűlését a Bordányi Polgárőr Csoport. A 64 tagot számláló egyesület törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor a tagok elfogadták a tavalyi év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint az idei évi terveket.

Horváth Sándor András a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége alelnöke és Turner Sándor elnök emléklapokat is átadott. 10 éves szolgálatért Kiss András, Tari Attila és Sztankovics Antal, 15 éves szolgálatért Kappan Tóth János, míg 25 éves szolgálatért Kálmán Sándor, Bogyó Ferenc, Szűcs Endre, Pintér Zoltán, Masír Sándor, Veres Antal, Nagy Imre, Sípos Pál, Szabó Gyula, Kisapáti Péter, Kisapáti Krisztián, Szabó János, Barna Lajos, Fábián Lajos , Fodor István, Turner Sándor, Botka István, Szabó Lajos, Fodor Csaba, Fodor Istvánné, Sándor Ferenc, Gyuris József, Jenei György, Gyuris Ernő, Rácz Gyula, Ráczné Tanács Aranka és Sziládi István vehettek át elismerést.

Az Országos Polgárőr Szövetség a bordányi szervezetet elismerő oklevéllel jutalmazta, amelyet Horváth Sándor András a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége alelnöke az országos szövetség nevében Turner Sándor egyesületi elnöknek adott át. 

A tavalyi évben is jól gazdálkodott a csoport, a pénzmaradvány teljes összegét az idei évi tartalékba helyezték át. A legnagyobb támogatást önkormányzatunktól kapták: a működésre 700 ezer forintot, míg a benzinár emelkedés miatti plusz tartalékként 300 ezer forintot kaptak. Az elnök beszámolójában elhangzott, hogy a település közbiztonsága jó, a polgárőrök mindent megtesznek azért, hogy a lakosság biztonságban élhessen. Folyamatosak a járőrözések, rendszeres a jelenlét a nagyobb helyi rendezvényeken. Kiemelt programok a falunapok, a különböző koncertek. De fokozott figyelem övezi a helyi diszkó működését, kiemelten kezelik a közintézmények éjszakai megfigyelését is.

A polgárőr autó tavaly járőrözéssel összesen 13844 kilométert tett meg, Az elmúlt évben összesen 5636 óra telt járőrözéssel.

Turner Sándor az idei év tervei között beszélt az egységes formaruhák beszerzéséről, amelyet az aktív tagok kapnának meg a járőrözéshez, és ugyancsak fontosnak tartaná a fiatalítást, fiatalok jelentkezését várnák a polgárőr csoport tagjai közé. Ezzel kapcsolatosan számíthatunk majd olyan rendezvényekre, programokra, amellyel felhívhatják munkájuk szükségességére az itt élő, a településért elkötelezett fiatalok figyelmét.

Tanács Gábor, településünk polgármestere megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját. Mind a polgárőrséggel, mind a rendőrséggel való együttműködést példaértékűnek nevezte. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a tavalyi alapműködés támogatásához szükséges forrást a település önkormányzata a nehéz gazdasági helyzet ellenére is biztosítani fogja.

Dobó Attila r. őrnagy, a Mórahalmi rendőrőrs parancsnoka is a jó együttműködésről, és településünk közbiztonságának jó helyzetéről beszélt, miközben ő is megköszönte a jó együttműködést polgárőreinkkel. Az őrsparancsnok elmondta, az idei évben ismét lesznek közös járőrözések a két szervezet között, amely tovább erősítheti a jó kapcsolatokat.

A gyűlés egy közös vacsorával, és kötetlen beszélgetésekkel zárult.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support