Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsorával emlékezett településünk az 1848/49-es Szabadságharc eseményeire és hőseire. A faluház nagytermében kedden délelőtt megrendezett ünnepség a himnusszal vette kezdetét, majd ezt követően a hatodik osztályosok emlékműsora következett. A Hődör Zoltánné tanárnő osztályába járó gyerekek egy prózával, zenével és tánccal színesített összeállítással idézték meg a szabadságharc eseményeit, a forradalmi hangulatot. A műsor végén a harmadik osztályosokkal közösen elénekelt dallal a magyar hősökre emlékezett az ünneplő közönség.

A szózatot követően a Park téren álló Petőfi szoborhoz vonultak, ahol nemzetünk költőjének emlékművénél koszorúzásra került sor. Az általános iskola nevében Ocskó Zoltán igazgató és Kálmán László igazgatóhelyettes, míg településünk önkormányzata nevében Tanács Gábor polgármester és dr. Fodor Ákos jegyző helyeztek el koszorút. Ezt követően az alsótagozatos diákok saját készítésű kokárdákat, virágokat és zászlókat helyeztek el a szobor talapzatánál.

Az ünnepségen készült fotók hamarosan megtekinthetők lesznek településünk közösségi  oldalán.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support