A magyar  VisibleCrossing Kft. munkatársai kedden délután javították meg a Kossuth utca – Benke Gedeon utca kereszteződésében található intelligens zebrát, amelynek az egyik oszlopát egy figyelmetlen autós döntötte ki hétfőn délelőtt.

Szemtanúk elmondása szerint a pezsgő színű Daewoo személygépkocsit vezető hölgy későn vette észre a gyalogátkelő helyen közlekedő gyalogost. Fékezett, megcsúszott és felhajtva a lezárt területre nekiütközött az intelligens zebra egyik oszlopának, amely kitört.

A Dél-alföldi régióban elsőként Bordányban üzembe helyezett intelligens zebrákat közösségi finanszírozásból, azaz a lakók nagyarányú hozzájárulásával sikerült megvalósítani. A javítást 24 órán belül elvégezték a kivitelező cég szakemberei, így az átkelés újra biztonságos ezen az átkelőn is: a gyalogátkelőhely négy sarkába telepített oszlopokon lévő, sárga villogó fény felhívja a figyelmet a veszélyre, míg az úttesten áthaladó gyalogost az úttest felett kivetített fénysík teszi jól észrevehetővé. Ezt a dinamikus fényhatást esős, ködös időjáráskor fellépő fényszóródás még tovább erősíti, fokozott biztonságot nyújtva ezzel az áthaladáshoz.

A javítás költségét a kárt okozónak kell majd megtérítenie vagy saját zsebből, vagy a kötelező biztosítása terhére.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support