Az “Ellenségekből kényszer szülte szövetségesek” rómaiak és szarmaták Hatvan környékén a III.-IV. században című új, állandó régészeti tárlat április 21-től tekinthető meg a Hatvany Lajos Múzeumban. A kiállítás egy kevésbé ismert, érdekes korszakot mutat be a hatvaniak és az idelátogató turisták számára. Önkormányzatunk számára ez azért érdekes, mert a tervek szerint május 27-én nyílik meg a Szarmata park településünkön, amely ugyanezen korszakot mutatja be az idelátogatók számára. A kiállításon a szegedi Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből láthatnak majd érdekességeket, míg a parkban ennek az elfeledett népnek az életébe tudnak betekinteni.

A hatvani kiállítás ünnepélyes megnyitóján Tanács Gábor polgármester, Szilágyiné Tari Gyöngyi önkormányzati képviselő és Boldog Anna kulturális menedzser képviselték településünket, ahová Dr. Végh Katalin a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének alelnöke hívta meg a bordányi delegációt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support