Korábban már tudósítottunk róla, hogy záródott a Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség és a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület (Udruženje “Etnolife” Subotica) együttműködésében zajló “A fiatalok követik a hagyományokat” elnevezésű projekt. Az együttműködő két ifjúsággal foglalkozó szervezet számos programot szervezett a határ szerbiai és magyar oldalán is. A programok megvalósítása mellett a pályázati projekt lehetőséget biztosított beszerzésekre is. A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség ennek köszönhetően vásárolhatott például sátrat, mobil színpadot, asztalokat sörpadokkal vagy műanyag székeket is. Aki részt vett a FarmFest rendezvényen láthatta is ezeket az eszközöket, a sörpadok a büféhez kapcsolódóan, a hatalmas sátor és a színpad pedig az utcabálhoz kapcsolódóan volt látható. A műanyag székek pedig a szabadtéri tanyai mozizásnál voltak nélkülözhetetlenek. Jó hír, hogy a projekt zárását követően is a civil közösség rendelkezésére állnak majd ezek az eszközök. 

Az eszközök beszerzése az „Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia 2014-2020” elnevezésű pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásának köszönhetően valósult meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support