Október 7-én, szombaton családi napra várták a bordányiakat a Hermina tanyára, ahol első alkalommal került megrendezésre a Szármacsata névre keresztelt közösségi program is. A káposztához valókat az iskolai osztályok, az intézmények és természetesen az idősek számára az Egérház Alapítvány biztosította térítésmentesen.
A legsportosabbak futva érkeztek a helyszínre, a mezei futás a Park térről startolt, a cél természetesen a tanya volt. Összesen közel négyszáz futó állt rajthoz. A legtöbb embert megmozgató alsós és felsős osztály az ásotthalmi Dinó Parkba nyert ingyenes belépőt, a felajánlott összesen kétszázezer forint értékű jegyeken az iskola harmadik, negyedik, ötödik osztályai osztoznak majd.
A Hermina tanyán a töltöttkáposzta főző verseny mellett ugrálóvár és IPS várt a gyerekekre. A felnőtteket bormustra várta.
A nap sztárvendége és a káposztafőző verseny zsűrijének elnöke a Barátok Közt sorozatból is jól ismert Vili bácsi, azaz Várkonyi András volt, aki az Idősek napja alkalmából egy műsort is adott a tanyaudvaron lévőknek.
A főzőverseny győztese a Jóbarátok nevet viselő csapat lett. Külödíjakat is kiadott a zsűri: a legszebb tálalásért, a legkülönlegesebb ízért valamint a legjobb csapatmunkáért kaptak elismerést a csapatok.
A program nem jöhetett volna létre az Egérház Alapítvány jelentős anyagi támogatása nélkül! Külön köszönet jár az általános iskolának a szervezési feladatokba való aktív közreműködésért. Az idősek számára felajánlott töltöttkáposzta az ISZEK és az óvoda konyháiának köszönhetően készült el, ezúton is köszönjük!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support