Február 11-én, vasárnap, a Betegek Világnapján a 9.00-kor kezdődő szentmisét a betegekért, családjaikért, gondozóikért ajánljuk fel. A szentmise keretében történik a betegek szentségének kiszolgáltatása.

Ekkor templomunkban a betegek számára külön is lesz gyóntatás. Pénteken és szombaton 16.30-17.00 óráig, vasárnap 8.30-9.00 óráig.

Kérjük a testvéreket, hogy imádkozzanak beteg, haldokló testvéreinkért, segítsenek minél több testvérünket eljuttatni a szentmisére. Amennyiben súlyos beteg, halálra készülő hozzátartozójuk nem tud eljutni a szentmisére, időben jelezzék, hogy egyénileg felvehessék a betegek szentségét.

A betegek szentségét nem csak az idősek, hanem mindazok felvehetik, akik meg vannak keresztelve, kegyelmi állapotban vannak (szentgyónás elvégzése) és valamilyen súlyos betegségben szenvednek. Fiatalok is kérhetik, például súlyos műtét előtt. A betegek szentsége nem utolsó kenet, nem csupán a haldoklók megerősítésére szolgál: az élők szentsége, az élni akarás szentsége, mely a többi szentséghez hasonlóan a földi zarándokútját járó ember életét életkedvét erősíti.

“A betegek szentsége gazdagabbá, erősebbé, bátrabbá teszi az embert; nem kell tőle félni, akár többször is fel lehet venni. Ajándéknak, lehetőségnek kell tekinteni” Böjte Csaba

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support