Pénteken délelőttől ismét látható Bordány két kedvenc húsvéti nyula Füles és Pamacs, akik a nagyközség főterén, a Szt. István téren egy tojásfa árnyékában üldögélve várják a velük szelfizni akaró gyerekeket, szülőket és nagyszülőket. A Településüzemeltetési Központ munkatársai a délelőtti órákban vitték ki a helyszínre a húsvéti készülődés települési szimbóliumait, amelyek egészen az ünnep végéig a helyükön maradnak, így köszöntve a tavaszt, és a megújulás ünnepét.

A délután folyamán tovább bővült a fő tér húsvéti dekorációja. Lovai Mihály felajánlásának köszönhetően egy óriási tojás is kikerült a nyulak mellé. Misi bácsi még a szarmata levesfőző edények készítésekor gondolt arra – amelyek ugyancsak az ő keze munkáját dícsérik -, hogy egy plusz meglepetést is készít, amely ma aztán a helyére is került. Köszönjük!

Az óriás tojásokban információnk szerint a somogyi falu Kéthely a rekorder, ahol egy korábbi másfél méteres tojás mellett ma már egy két és fél méteres, több mint háromszáz kilós óriás tojás is díszíti a település központját. A bordányi tojás pár centiméter híján két méteres és ezzel minden bizonnyal a második legnagyobb tojás Magyarországon.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support