A Húsvéti ünnepek előtt, március 28-án, csütörtökön megtartott képviselő testületi ülés most is a polgármester beszámolójával kezdődött. A két képviselő testületi ülés közötti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről számolt be, illetve tájékoztatta a képviselőket a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat bizottságainak döntéseiről. A polgármester külön kiemelte a testvértelepülésekkel közös pályázat benyújtását, illetve az idei Pünkösd Feszt fellépőivel való szerződéskötéseket. Ezt követően az önkormányzati vagyonról való rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló rendelet módosítására került sor. A harmadik napirendi pontban született döntés a “Konyhafejlesztés Bordányban” elnevezésű pályázathoz kapcsolódó, a konyha épület felújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredményéről. A nyertes pályázó a GÉPÉPVILL Korlátolt Felelősségű Társaság (Budapest) lett, tőlük érkezett a legalacsonyabb összegű vállalási ár, kicsivel több, mint széznegyvenöt és félmillió forint. A konyhafelújításhoz kapcsolódó eszközbeszerzéseket a Miksi Bau Korlátolt Felelősségű Társaság (Szeged) valósíthatja meg ötvenhétmillió nyolcszázhatezer forint értékben.

A következő napirend is pályázatról szólt , de itt egy pályázat benyújtásáról tárgyaltak és döntöttek a képviselők. Egyhangúlag támogatták a 2024. évi szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatás igénylését. A döntés értelmében összesen háromszázhat erdei köbméter tűzifára pályázunk, és ahhoz bruttó  hétszázhetvenhétezer kettőszáznegyven forint önerőt, valamint ezen felül a szállítás költségek viselését vállalja az önkormányzat a benyújtandó pályázatban.

Megkezdődhet a Tessedik Sámuel utcán illetve az Erkel utcán építendő víz- és csatornahálózat tervezése, ugyanis döntés született az ezzel kapcsolatosan beadott ajánlatok elbírálásáról. A tizenhárom építési telekhez tartozó ivóvíz valamint a szennyvíz bekötésének, az ivóvíz gerincvezetékek és a szennyvízgyűjtő hálózatok megtervezését, a a vízjogi engedélyezési tervdokumentáció elkészítését és az engedélyezési eljárás lefolytatását a legkedvezőbb ajánlatot adó Kiss István tervező nyerte el.
A következőkben a képviselő-testület döntött a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulásból történő kiválásról, valamint jóváhagyta a  Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás 2024.05.31-i dátummal való megszüntetését is. A polgármester elmondta, hogy a Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elvégezte a létrehozásának célját szolgáló Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Program beruházást mind a 10 tagönkormányzati településen, további beruházást nem végez. A Társulás működésének célja megszűnt. A Társulási Tanács a víziközmű törvénynek megfelelően átadta ingatlan és tárgyi eszköz vagyonát a tagönkormányzatoknak.

A nyolcadik napirendi pontban a hivatali Etikai Kódex módosításának elfogadásáról született határozat, majd az ezt következő pontokban jóváhagyták a 2024 évi közfoglalkoztatási, valamint a 2024. évi közbeszerzési tervet.

A képviselők legközelebb április utolsó csütörtökén üléseznek majd.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support