Május 4-én, szombaton rendezte meg immár 19. alkalommal Népzenei találkozóját a Borostyán Dalkör. Nagyközségünk Nívó díjas közössége a térség dalköreit, kórusait látta vendégül a Bordányi Faluházban.

Mórahalomról, Forráskútról, Ásotthalomról, Üllésről, Csólyospálosról, Kelebiáról, Szankról és Kömpöcről is érkeztek hozzánk. A vendégeket Tanács Gábor polgármester köszöntötte. Elsőként a házigazda Bordány Borostyán Dalkör lépett színpadra, ők Szegedi, tápéi dalcsokorral készültek. Az Üllési Estike Népdalkör Mezőtúri népdalokat adott elő, míg a Forráskúti Őszirózsa Népdalkör Bácskai dallamokra váltott, majd azt követően dél-alföldi népdalokkal szórakoztatta a közönséget. A következő csoport Csólyospálosról érkezett. A Hagyományőrző Asszonykórus repertoárjában szintén Dél-alföldi népdalok voltak, amelyeket stílusosan Galga-menti népdalokkal tűzdeltek meg. A színpadon ezt követően az Ásotthalmi Népdalkör következett. Rozsás csokrukkal, amelyben Domaházi dalok is megszólaltak ők is tapsra bírták a közönséget. A Mórahalmi Parasztkórus idén Galga-menti és Bodzavári népdalokkal érkezett a találkozóra, a Kelebiai Daloskör tagjai pedig Alföldi és Kalocsai népdalokat énekeltek a népdalok szerelmeseinek. Utolsóként lépett színpadra a Szanki Kéknefelejcs Dalárda és Citerazenekar. Tagjai számát tekintve a legnépesebb közösség az övék, hiszen Szank mellett Csólyospálosról és Kömpöcről is járnak együtt énekelni a dalárdába. Az ő népdalcsokruknak a Zöld erdőben, de magos… címet adták.

A jó hangulatú találkozó közös énekléssel, majd ebéddel zárult. A népdalkör szeretné megköszönni mind az önkormányzatnak, mind a faluház dolgozóinak a támogatást, közreműködést!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support