Nemrégiben tudósítottunk arról, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtott be közel nyolc kilométernyi külterületi út felújítására. Erről a pályázatról még nem érkezett újabb hír, viszont egy korábbi, a Magyar Falu Program keretében megvalósítandó önkormányzati fejlesztés zöld utat kapott. Az április utolsó napján benyújtott, a már útalappal rendelkező Park tér, Alkotmány tér, Építő utca, Toldy utca, Juhász Gyula utca, Széchenyi utca és a Deák tér kaphat egy aszfaltos kopóréteget. A még 2016-ban a lakossággal közösen elindított “1+1 útépítési program” most a pályázati sikernek köszönhetően a végéhez közelít. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy összefogással épüljenek meg a burkolt utak a még földes utcákban. A lakók vállalták az útépítés költségeinek felével történő hozzájárulást azért, hogy megvalósulhasson az elképzelés. Az önkormányzat mindezek nyomán vállalta, hogy a költségek másik felét saját erőből illetve pályázati forrásból előteremti. A fejlesztési elképzelést két ütemre bontották, míg az első ütem már sikeresen megvalósult, most a még hátralévő utcákban indulhat meg a munka. A közel 36 és fél millió forintos pályázati támogatáshoz előreláthatólag nem kell további pénzt hozzátenni, de ez majd a közbeszerzés eredményétől függ, amelyet hamarosan kiír a településünk önkormányzata. A munkálatokat pedig az elképzelések szerint legkésőbb a jövő év közepéig szeretnék lezárni.
A Magyar Falu Program keretében megvalósuló beruházásnak köszönhetően amellett, hogy az ott lakók és az áthaladó más járművek hosszú évtizedekig élvezhetik majd a kényelmes közlekedés lehetőségét egy másik nagyon fontos eredményt is figyelembe kell venni. Az ezekben az utcákban található ingatlanok forgalmi értéke is jelentősen emelkedik, növelve ezzel a családok vagyonát.
A lakóknak, hasonlóan az első ütemben már megvalósult közműfejlesztéshez, és a korábbi gyakorlatnak megfelelően most is közműfejlesztési hozzájárulást kell majd fizetniük. Ennek összege természetesen függ majd az érintett ingatlanok száma mellett a beruházás teljes költségétől is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support