Pénteken ülésezett a Bordányi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, többek között a nyári táborokról és egy projektfilm elkészítésről is egyeztettek a fiatalok. Tárgyalták a “Pizzázz a polgikkal” program eredményeit, és a Klubvadászásra is felkészültek.

A délután egy órától a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban zajló ülésen négy képviselő vett részt, a mostani ülésről ugyanis hiányzott Zalán, aki betegség miatt maradt távol (ezúton is gyógyulást kívánunk neki!)

A fiatal képviselők most is számtalan témát érintettek, a legfontosabb téma a bordányi gyerekek nyári táboroztatása volt, a GYIFÖ az idén is szeretne minden a Faluház által szervezett táborban segíteni, de önálló táborokat is szerveznek majd.

A jövő hét végén a Klubvadászok 2 program keretében egy bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a bordányi érdekképviseletnek is Szegeden. Az erre való felkészülést egyeztették a képviselők. A program keretében határon túli szervezetekkel is találkozhatnak a résztvevők. A GYIFÖ küldöttsége szeretne ellátogatni a Szabadkai Róka-tanyára, ennek az útnak a szervezésével bízták meg a fiatalok az ifjúsági polgármestert. 

Június végén a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok Országos találkozójára, Levélre utaznak fiataljaink, ahol többek között az Európai Uniós támogatással megvalósuló #newpartychipants című program keretében helyben megszervezett programok bemutatására is sor kerül. A bordányiak a “Pizzázz a polgikkal” eseményt mutatják majd be a többieknek, az erről készülő film elkészítését is most egyeztették le a fiatal képviselők.

A képviselő-testületi ülésen szóba került még a Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség által az idén nyárra  illetve kora őszre tervezett két a Hermina tanyán megvalósuló program is. Az ifjúsági önkormányzat mind egy alkotótábor, mind egy tanyafesztivál megrendezésében partnerséget vállal.

A fiatalok rendezni szeretnék a biip nyitva tartásának problémáját. Az ifjúsági közösségi tér nyitva tartásának megoldása szorosan összefügg a Faluház nyitva tartásával, így a fiatalok ez ügyben is egyeztetést kezdeményeznek mind a Faluházzal, mind a települési önkormányzattal. Az egyeztetés keretében szeretnék prezentálni a “Pizzázz a polgikkal” program eredményeit is. A résztvevő, és online bekapcsolódó fiatalok véleményei, javaslatai minden bizonnyal hasznosak lesznek minden fél számára.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support