European Villagers címmel zajlott a Kulturális és Szabadidős Egyesület Erasmus+ programja, amelynek keretében rövid és hosszú távú önkénteseket fogadtak. Míg a rövid távú önkéntesek két hónapot, addig a hosszú távú önkéntesek kilenc hónapot töltöttek Bordányban. A fiatalok bekapcsolódtak az egyesület munkájába. Míg a portugál önkéntes, Sara Araújo elsősorban a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban és a szálláshelyen tevékenykedett, addig a spanyol Pablo Ordóñez Guerrero a település média feladataiban segédkezett leginkább. Mindketten folyamatosan részt vettek a különböző egyesületi és települési programok szervezésében is.

A pályázati program kiemelt célja volt, hogy a résztvevő fiatalok tapasztalatokat, gyakorlatot szerezzenek, és hazatérve könnyebben találjanak munkát. Bízunk benne, hogy a nálunk tanultak segítik majd mindkét fiatalt elképzeléseik, terveik megvalósításában.

Az utolsó bordányi napjuk november 29-e volt, ezen a napon mindketten útnak eredtek. Pabló közvetlenül haza utazott, Sara még egy napot töltött a fővárosban, majd a következő napon utazott vissza Portugáliába.

Sok barátot szereztek Bordányban, mindketten tervezik, hogy ha nem is ilyen sok időre, de visszatérnek. Szeretettel várjuk Őket!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support