Jó hír a településen élők számára, hogy kevesebb, mint hatodába kerül a szennyvízelvezetés és tisztítás együttes díja a korábbi szippantási és szállítási költséghez viszonyítva. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal meghozta a határozatot a szennyvízelvezetés és tisztítás átmeneti díjával kapcsolatosan.

A Hivatal Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó településeken az ideiglenes szolgáltatás vonatkozásában az alábbiak szerint állapította meg a díjakat: a 12-20 mm-es vízmérővel szerelt lakásokban az alapdíj bruttó 330 Ft, így a rezsicsökentett díj  297 Ft lesz, míg a fogyasztással arányos köbméterenkénti díj 320 Ft-ban lett megállapítva, a rezsicsökkentés miatt azonban csak 288 Ft-ot kell fizetnünk köbméterenként. A hivatal által meghatározott átmeneti díjak nem tartalmazzák a vízterhelési díjat. A vízterhelési díj a fogyasztónál a számlán elkülönített tételként jelenik meg. Mértéke településenként eltérő, ennek mértéke a lakosoknak Bordány esetében köbméterenként 5,37 Ft.

Minden esetre jól látszik, hogy a korábbi szennyvízszippantás és szállítás díjánál jóval kedvezőbben történik a szennyvízelvezetés és tisztítás mind a négy településen. Korábban egy köbméter szennyvizet 2200 Ft-ért szippantottak és szállítottak el az szennyvízaknákból. Egyenlőre nem ismert, hogy az Alföldvíz Zrt. mikortól számlázza ki az új szolgáltatás díját, mindenesetre azokat már 2015.10.26-tól alkalmazhatja a honlapján közzétettügyfélszolgálati információk szerint.

Ha kéznél van egy korábbi vízszámlája, vagy ismeri a havi fogyasztást, akkor lehetősége lesz kiszámolni a fogyasztásából eredő víz-és csatornadíj összegét az Alföldvíz Zrt. díjkalkulátorával. Egyenlőre a kalkulátor településünk esetében csak a vízzel számol!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support