Az Egérház Alapítvány és Bordány Nagyközség Önkormányzata támogatásával kezdődött meg az a varjasi gyerekeknek rendezett nyári tábor, amely keretében az ide érkező gyerekek a különböző foglalkozások alkalmával a magyar nyelvet gyakorolhatják. Erre azért is nagy az esély, mert bordányi fiatalokkal közösen táboroznak, a mindennapi rutin része a beszéd, a nyelvgyakorlás. Összesen öt napot töltenek nálunk a Romániában, közelebbről a Bánságban, Temes megyében található Varjas nevű településen élő fiatalok, akik a román nyelvű általános iskola óráit követően, délutánonként rendszeresen járnak magyar órákra, magyarul tanulnak, és szeretnék még inkább elsajátítani a nyelvet. Az átfogó programot – melynek célja a fakultatív magyar nyelvű oktatás biztosítása Temes megyében, kimondottan a román többségű, és magyar iskolával nem rendelkező településeken szervezik, ehhez jön jól az anyaország támogatása, egy-egy a bordányihoz hasonló tábor megszervezésével.
A gyerekek július 11-15 között élvezik Bordány vendégszeretetét. A helyi programok mellett várhatóan a szeged vadasparkot is meglátogatják. Képünkön barátfülét készítenek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support