Bordányban 1186 ember járult a szavazóurnák elé, a legtöbben, 429-en  a 2. szavazókörben, a legkevesebben, 350-en a 3. szavazókörben szavaztak arra a kérdésre, hogy „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”. Az 1. szavazókörben 407 választópolgár szavazott.

Bordányban a három szavazókörben összesen 60 szavazat (5,06%) volt érvénytelen, az érvényes szavazatok közül 9-en (0,80%) szavaztak igennel, és 1117-en ( 99,20 %) nemmel. A bordányi részvételi arány 44,86%-os. Az első helyen a Mórahalmi Járásban a járásközpont, Mórahalom áll, itt mentek el arányaiban a legtöbben szavazni (59,11%-os részvételt jelent), a legkevesebben Pusztamérgesen voltak szavazni, a választásra jogosultak 41,86%-a vett azon részt.

Ha azt vizsgáljuk az érvényes szavazatok mekkora százaléka volt a nem, akkor a Mórahalmi Járásban Pusztamérges kerül az első helyre, itt 99,72% volt a nem-ek aránya. Bordány a második, itt az érvényes szavazatok 99,20 %-a volt a nem. A dobogóra Ásotthalom állhat még fel, a határmenti településen a szavazók 99,15% szavazott “nem”-mel.

Az országos népszavazás érvénytelen lett, mivel az érvényes szavazatok száma országosan nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot, mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. Pálffy Ilona a szavazatok 98,82 százalékának feldolgozottsága után nyilatkozta ezt, mivel az érvényes szavazatok száma mintegy 3,2 millió, ezért megállapítható, hogy ez a népszavazás nem lett érvényes. Az országos népszavazás érvényességéhez a választásra jogosultak 50 százalékának érvényes szavazatára, azaz 4 136 313 érvényes voksra lett volna szükség.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support