Augusztus elején tizennyolcadik alkalommal találkoztak településünkön a rádióamatőrök. A Faluház parkjában már a hét elején lakókocsik, sátrak jelentek meg, ugyanis néhány résztvevőnek ez az alkalom egyben egy nyaralás is.

Így van ez a 16 éve rendszeresen visszajáró holland házaspárral Jan és Anneke van Essennel is, akik mintegy 1500 km-t tesznek meg minden alkalommal, csak hogy részt vehessenek az eseményen. A pár már annyira megszerette nagyközségünket, hogy egy házvásárlást terveznek itt.

A főszervező idén is Kisapáti Péter rádióamatőr világbajnok volt, aki segítőivel közel húsz éve gondoskodnak az esemény magas színvonaláról.

A résztvevők péntek reggelre egy hatalmas antennát állítottak fel a bordányi Faluház udvarán, ahonnan Európa bármely pontjával fel lehetett venni a kapcsolatot.

A szombati vásáron nagyon jó volt látni, hogy nagy számban képviselte magát  a rádióamatőrök új generációja, ezzel is növelve az esemény családias hangulatát.

A találkozóról a Délmagyar is írt, amelyet pont a kirakodóvásár napján jelentetett meg, amit a Belgiumban élő Verebély Tamás lelkesen fordított Holland vendégeinek, akik maguk is szerepeltek a cikkben.

Elmondható, hogy az idei rendezvény is eredményesen zárult, hiszen sokan vettek részt rajta, valamint jó hangulatú emberekkel találkozhattak a kilátogatók.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support