Két év után végre megrendezhettük a Borostyán Dalkör 17. Népzenei Találkozóját!
A környező települések is igyekeztek élni a lehetőséggel, így nyár óta jónéhányszor volt alkalom az együtténeklésre.
Kiss-Patik Péter alpolgármester kedves köszöntő szavai után, Horváth László műsorvezető irányításával megkezdődött a rendezvény.
Meghívott vendégeink: az 50 éve működő Mórahalmi Parasztkórus – a múlt hétvégén ünnepeltük őket -, a több, mint 55 éves Zákányszéki Parasztkórus citera kísérettel, az Üllési Estike Népdalkör citera kísérettel, a Hódmezővásárhelyi Aranykalász Népdalkör, a Csólyospálosi Hagyományőrző Asszonyok az Üllési Királydinnye citerazenekar kíséretével, az Alsóvárosi Asszonyok hegedű kísérettel és végül mi, a Bordányi Borostyán Dalkör és Trió formában, tekerős, klarinétos összeállításban mutattuk be népdal csokrainkat
A nézők soraiban a 60 éve általánosban végzett osztálytársak is jelen voltak és örömmel hallgatták a csoportok előadásában a sok szép népdalt.
A műsor után a Vadgesztenye vendéglőben folytattuk a finom ebéddel, jóhangulatú zenés, táncos, nótázós mulatsággal…
Jó volt látni az örömöt, a mosolyt mindannyiunk arcán, mely az egész nap folyamán végigkísért bennünket! Mi más dolog van fontosabb az életben, mint örömet szerezni, mosolyt csalni az emberek arcára, szeretetre lelni egy közösségben, valahová tartozni!?
Minden mosolyt, melyet egy embernek ajándékozol, világosabbá teszi a világot! /indiai mondás/
Köszönet támogatóinknak, akik segítettek a rendezvény megvalósításában: Bordány Nagyközség Önkormányzata, képviselő testülete, dolgozói. Faluház vezetője: Börcsök Roland és dolgozói, Vadgesztenye Vendéglő vezetője, Nagyapátiné Klárika és dolgozói, Rácz Gyula Pékség és Ráczné Aranka, Horváth László, Zádori Imre, Gyuris Tibor, Masír János, Dobó Istvánné, Galzó Jánosné, Kocsispéter Anett, Kovács Gábor és a dalkör tagjai. Külön köszönet Gyuris János médiareferensnek, aki a sok fényképet, felvételt készítette, és az érdeklődők már megtekinthették, meghallgathatták a közösségi médiában.
Szeretettel kívánok minden jót, egészséget, békességet, örömet és reménységet a kedves olvasónak!
Illés Mária, a 20. évében járó Borostyán Dalkör alapító vezetője

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support