Az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde október közepétől indította el új, a környezettudatosság felé mutató programját a Biotrans Kft-vel együtt. Ennek a mozgalomnak a célja, hogy a családok az otthon elhasznált sütőolajat és sütőzsiradékot PET-palackban, az olaj eredeti flakonjában vagy befőttes üvegben lezárva cseppmentesen helyezhetik el az intézmény első udvarán elhelyezett gyűjtőkukába.
A „CseppetSem!” program nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, hiszen sok esetben a nem megfelelően tárolt olaj súlyos szennyezéseket okozhat a csatornahálózatba vagy a talajba kerülve. Ez a szelektív gyűjtési rendszer azonban mindezt megelőzi. Az összegyűjtött olaj 100%-ban újrahasznosításra kerül, a feldolgozás során biodízel alapanyag készül belőle.
Az intézmény az összegyűjtött olaj minden kilogrammja után 25 Ft-ot kap. Az összegyűjtött összeget pedig-, minthogy Madárbarát Óvoda vagyunk, a Szegedi Vadaspark madármentő csoportjának adományozzuk. Bízunk benne, hogy a lakosság körében ez egy népszerű és állandó leadási pont lesz, hiszen gyermekeink, utódaink tiszta környezete, jövője a mi kezünkben van! Ez egy jó lehetőség, reméljük sokan élnek vele! Köszönjük a segítséget!
Horváthné Kálmán Zita – intézményvezető-helyettes

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support