Kivágott fenyők milliói kerülnek a hulladéktelepekre az ünnepek után minden évben. A környezetvédők és természetbarátok már régóta hangoztatják, van ennél jobb megoldás, nem kell elpusztítani fenyők tömkelegét. Bordány Nagyközség Önkormányzata ehhez a gondolatmenethez csatlakozva indította el tavaly közösségi kezdeményezését, a karácsonyi fenyőfa kölcsönzést.

A tavalyi évben harminc, míg az idén negyven, körülbelül egy méteres földlabdás fa kölcsönzésére lesz lehetőség, az idei bérleti díj kilencezer forint lesz. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor négyezer-ötszáz forintot a díjból visszakap. Külön öröm, hogy az a kölcsönző már a település új 2022-es akciójához is csatlakozhat egyben, hiszen a bérleti díj másik feléért egy egynyári virág vásárlásához alkalmas 4.500 Ft-os utalvány jár majd. A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet. 

A családoknak tehát – ha megfelelően gondozzák a kölcsönbe kapott fát – egy forintjába sem kerül a fenyő. A fák átvételére december 20-án (hétfőn) és 21-én (kedden) lesz a Településüzemeltetési csoport Petőfi utca 1/a. szám alatti telephelyén. A fák visszavételének időpontja 2022. január 6. (csütörtök) és 7-e (péntek) lesz. Előzetesen regisztrálni a https://forms.gle/7rHbBWdg2mvpPHbA8 linken vagy a Bordányi Polgármesteri Hivatal központi telefonszámán (62/588-510) lehet a készlet erejéig.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support