Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei év utolsó testületi ülését december 16-án csütörtökön tartotta meg. A Faluház dísztermében délután öt órakor kezdődő ülésen minden képviselő jelen volt, a testület tagjai kilenc napirendi pontot tárgyaltak.

Elsőként a polgármester beszámolóját fogadták el, Tanács Gábor a két képviselő-testületi ülés közötti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről tartott beszámolót, majd tájékoztatta a tagokat a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat bizottságainak döntéseiről.

A második és harmadik napirendi pontban helyi rendeleteket módosítottak. A jegyző előterjesztése alapján támogatták a szociális alapellátások helyi szabályozásáról szóló 8/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítását. A rendelet első három paragrafusában kisebb értelmezési, technikai módosításra került sor. Ugyancsak a jegyző terjesztette elő a Gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2021. (VI.30.) önkormányzati rendelet módosítását. A módosításra a magasabb szintű jogszabályokkal való összhang megteremtése érdekében került sor.

A negyedik napirendi pontban rendkívüli települési támogatás juttatásáról döntött a képviselő-testület. A határozat értelmében a települési lakhatási támogatásra jogosultak részére a 2021. december havi támogatás összegével megegyező, plusz egy havi támogatást, míg a november havi pénzbeli támogatásban részesülő rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére további 6000 Ft/fő támogatást biztosítanak. Szociális rászorultság alapján további rendkívüli települési támogatást biztosítanak a jogosultaknak 5000 Ft/fő összegben.

Az ötödik napirendi pontban az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítását fogadta el a képviselő-testület, míg a hatodik napirendi pontban a Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány beszámolóját hallgatták meg, majd fogadták el képviselőink.

A következő, immár hetedik napirendi pontban  a jövő évre vonatkozó belső ellenőrzési terv elfogadására került sor.

A nyolcadik napirendi pontban a képviselő-testület 2022. évi ülés-, munka és rendezvényterve került elfogadásra. Ezek szerint jövőre a képviselők leghamarabb február 10-én ülnek majd először össze, és 2022-ben a tervek szerint összesen kilenc alkalommal tartanak testületi ülést. A Falunapok a tervek szerint június 5-6-án, a Kecskeverseny és Helyi Ízek Fesztiválja szeptember 10-én kerül majd megrendezésre. A falugyűlést szeptember 16-ára tervezik.

Az egyebek napirendi pontban többek között döntés született a Bordány Zsombó kerékpárút konzorciumban való megépítéséről, a Dózsa téri aszfaltos focipálya átalakításáról. A képviselők támogatták a településképi rendelet módosításának megindítását, valamint a jövő évi közfoglalkoztatási tervet is. A képviselők véleményezték az Erzsébet Ifjúsági Alap támogatásával elkészült ifjúságkutatási jelentést is, amely a korábbi ifjúságkutatás eredményeit dolgozza fel.

Tanács Gábor polgármester az ülés végén  minden bizottsági tagnak és képviselőnek megköszönte az egész éves munkát. Mindenkinek jó egészséget, kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support