Soron kívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Tanács Gábor polgármester. A január 13-án, csütörtökön a Faluház dísztermében megtartott ülésen több napirendi pontot is tárgyaltak. A témák elsősorban pályázatok beadásához szükséges döntések voltak, de a testület tárgyalta a Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány alapító okiratának módosítását is. Utóbbira azért volt szükség, mert a Bordány Sportjáért Alapítvány megszűnése miatt a közalapítvány vinné tovább a sportcélú alapítvány tevékenységét, a céljait beemelték az alaptevékenységek közé.

A pályázatok közül a Bordányt Zsombóval összekötő kerékpárút pályázata kapcsán az előző ülésen már elfogadott konzorciumi szerződést kellett módosítani, új együttműködőként a Magyar Közút is bekerült a megállapodásba. A képviselő-testület döntött újabb Magyar Falu pályázatok beadásáról. A temetők infrastrukturális fejlesztésének keretében a temető digitalizálására, az urnafal bővítésére és a kerítés javítására nyújt be pályázatot a falu. A tervek szerint a Park téri lakóházat szolgálati lakássá fejlesztené az önkormányzat, az épület felújítására lehet most pályázni, ebbe is belevágunk. A nyílászáró cserék, a hőszigetelés, esetlegesen hőszivattyú beszerelése komfortossá tehetné a régi épületet. A közterületi játszóterek fejlesztése keretében a Hunyadi téri játszótér bővítésére készül majd el pályázat. Kerékpárforgalmi létesítmény felújítására megjelent kiírás kapcsán a belterületi kerékpárút szakasz felújítását szeretnék megvalósítani. Kommunális eszköz beszerzésére is pályázunk, itt egy pótkocsis kistraktort és egy magassági ágvágót szeretne megvásárolni az önkormányzat a Település Üzemeltetési Központ számára. Az önkormányzati ingatlanok fejlesztésére is pályázunk, ebben a kategóriában egy garázs megépítését célozta meg a település vezetése. Az önkormányzati járdaépítési programban a Jókai utcában, a Dózsa téren és az Alkotmány téren épülne meg egy-egy járdaszakasz.

A napokban  jelent meg az önkormányzat szociális tűzifa vásárlását támogató Belügyminisztérium által kiírt új pályázat. A képviselők döntöttek a pályázat újbóli benyújtásáról. Ugyancsak a Belügyminisztériumhoz pályáznak majd az óvoda épületének napelem-rendszerének bővítésére. Ezt a korábbi bővítések indokolják.

Az önkormányzat határozatot hozott arról, hogy támogatja az iskolaépületek felújítását célzó, a Magyar Falu Programban kiírt pályázatot is, amelyet a területileg illetékes tankerületi központ tud benyújtani. A benyújtás feltétele a fejlesztéssel érintett ingatlan tulajdonával rendelkező helyi önkormányzat hozzájáruló nyilatkozata, amelyet most megadott a képviselő-testület. A képviselők szorgalmazták a belső festések megvalósítását, új eszközök beszerzését, és a kiírás által támogatható keretek között az iskolaudvar fejlesztését is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support