A legtöbben kamerákkal, körbe kerítéssel és a gyűjtendő hulladék fajták számának csökkentésével, valamint gyakoribb ürítésekkel tennék esztétikusabbá és nem utolsó sorban használhatóvá a hulladékszigeteket, ez derül ki a BordányApp felméréséből.

Mint korábban is írtuk, Bordányban jelenleg négy helyen található hulladéksziget, és ezek a szigetek elég nagy kihasználtsággal működnek. Problémát jelent azonban az illegális hulladéklerakás, a hulladéksziget szemétlerakóként való használata: a lakók egy része képtelen kulturáltan használni azokat.

A probléma megoldása érdekében a lakosság véleményét is megkérdezte az önkormányzat. Hiszen amellett, hogy rengeteg bosszúságot, többletfeladatot és költséget jelent mindez a szolgáltatónak, a településképet is rontják a falu frekventált helyein keletkező szeméthalmok.

Az applikáción feltett kérdésre most is elég aktívan válaszoltak az okoseszközöket használók. A legtöbben arra voksoltak, hogy akik nem szabályosan használják a szigeteket, azok kapják meg a méltó büntetésüket. A szabályosságot más településekhez hasonlóan nálunk is kamerákkal lehetne ellenőrizni. Csak egy szavazattal maradt le az a vélemény, hogy csak olyan hulladékot lehessen odavinni, amit nem visznek el a háztól (ezek jelenleg az üveghulladékok). Többen írták meg azt a véleményt, hogy a hulladékgyűjtő szigeteket, a gyűjtő konténereket valamilyen esztétikus módon kerítsék körbe, és arra is többen tettek még javaslatot, hogy a szolgáltató vállaljon többszöri ürítést is.

A hulladékszigetek sorsáról, a javasolt megoldásokról az önkormányzat Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottsága dönthet, soron következő ülésükön napirendre kerül a probléma.

(A fotón egy osztrák hulladéksziget látható.)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support