Elérkezett Advent negyedik vasárnapja, és hamarosan itt a Karácsony is. Egy település, egy közösség életében nagyon fontosak a meghitt találkozások, az együttlétek. Ilyen alkalmat teremt minden évben a Karácsonyi Jótékonysági Vásár is, amelynek megrendezését a válság ellenére is fontosnak tartotta településünk vezetése.

A forralt bor illata, a gyümölcsös tea íze, a finomabbnál finomabb aprósütemények, a gyerekzsivaj mind mind közelebb visznek minket az év legszebb ünnepéhez, Karácsonyhoz.

A múlt héten a Kalungu együttes adta meg az alap ütemet. Fantasztikus dobos produkciójuk minden kint lévőt megmozgattak. Ezt követően pedig fényekbe öltözött gépcsodák haladtak végig Bordány útjain. A Faluház előtti parkolóban  rajtra várakozókat megcsodálták gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt. Sokan figyelték a karavánt az ablakokból is.

Most vasárnap at általános iskola és az egyházi énekkar közös műsora várja majd a térre látogatókat. Továbbra is működik a talliváltó, az iskolás osztályok finomságokkal, kisebb ajándékokkal várják a jótékonykodókat. Mind a forralt bor, mind a tea ingyenesen kapható, ha saját bögrével érkeznek a térre.

Eddig hatszáz ezer forintnál is többet jótékonykodtak össze a bordányiak, a legsikeresebb standdal az első osztály büszkélkedhet, őket megelőzni a legnagyobb esélye a negyedikeseknek van, de természetesen még mindig csak részadataink vannak, és vasárnap minden megváltozhat. Annál is inkább, mert még jó sok karácsonyi valuta (talli) lapul a bordányi polgárok zsebében. 

A legfontosabb, hogy minél többen jöjjenek és jótékonykodjanak. Találkozzanak a parkban, beszélgessenek sokat és érezzék jól magukat!

Itt pedig megnézhető az adventi fénykaravánról készült kisfilm Gyuris Sándor jóvoltából: https://fb.watch/hmIeQjEpyO/

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support