Időarányosan az elmúlt időszakhoz viszonyítva 25 ezer köbméterrel kevesebb gázt fogyasztottunk önkormányzati szinten szeptember-január hónapokban, mint egy éve. Mindez 72%-os megtakarítást eredményez a fogyasztásban. Az önkormányzat és a szolgáltató között létrejött szerződés a lekötött és fel nem használt gáz után kötbér megfizetésére kötelezi településünket, az ezzel kapcsolatos kormányrendelet szerint viszont már van egy tolerancia sáv, ami 40% spórolást enged úgy, hogy ne kelljen kötbért fizetni. Települési szinten, a hátralévő időszakot tekintve még jó lehet ez az adat, azonban ha intézményi szinten nézzük biztosan lesz olyan fogyasztási helyünk, ahol csak minimális megtakarítást tudunk elérni, és lesz olyan is, ahol szinte teljesen gáz használat nélkül vészeljük át a hideg hónapokat.

Az óvoda 38, a faluház 79, a polgármesteri hivatal 69, az egészségügyi központ 63 százalékot, míg a többi intézményünk összesen 92 százalékot tudott spórolni a tavalyi mennyiséghez képest.  Forintálisan ezek a megtakarítások sajnos nem jelentkeznek a költségvetésben, sőt közel 10 millió forinttal kerül majd többe, hiszen a gáz ára köbméterenként az önkormányzatunknak tizenegyszer annyiba került mint egy éve.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support