A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat idén is megszervezte a Bordányi Kultúra Napját március 25-én, szombaton. Először Lehel Máté ifjúsági alpolgármester mondta el megnyitó beszédét, ahol köszönetet mondott mindazoknak, akik Bordány kultúrájáért tettek az évek során. Elmondta, hogy az idei volt az utolsó, hiszen az akkori GYIFÖ által megfogalmazott célok teljesültek, illetve, hogy a kulturális élet átalakulóban van. Újabb igények merülnek fel, különböző színtereken kell majd megszólítani az embereket.

A műsor ezután a Borostyán Dalkör előadásával folytatódott. Hallhattuk Juhász Sándortól, illetve Tóth Gusztávtól verseket, Veszelkáné Rózsikától pedig dal formájában a Leszállt a csendes éjt. A Dalkör többek között Petőfi verseket játszott, a műsorukat pedig egy Dél-Alföldi népdalcsokorral zárták. Őket egy szomszéd településről meghívott zenekar, Kuna Vali és testvérei követték, akik 30 éves múlttal rendelkező Prima Díjas együttes. Alapító tagjai komolyzenészként kezdték pályafutásukat. Kuna Valéria, Márton, Gyula és Bence az évtizedek alatt számos hazai és nemzetközi zenei versenyen győzedelmeskedtek. A délután folyamán crossover műsorukban a XXI. század zenei nyelvén megfogalmazott klasszikus műveket mutattak be, amelyet a kultúra napján résztvevők nagyon élveztek, többször is visszatapsolták őket. Remek hangulatot varázsoltak a színpadra. A műsort Gábor Zalán zárta, aki Gogol: Egy őrült naplója című novellájából adott elő egy részletet. Végül pedig az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Grafika és festészet, Szobrászat és kerámia tanszék kiállítását tekintették meg együtt a résztvevők, miközben a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat megvendégelte őket finom klubszendviccsel. Mindenkinek köszönjük a részvételt, remek hangulatú délutánt tölthettünk el együtt.

A rendezvényen készült fotók a közösségi oldalunkon tekinthetők meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support