A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség és a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület (Udruženje “Etnolife” Subotica) együttműködésében zajlik “A fiatalok követik a hagyományokat” elnevezésű projekt, amelynek keretében az együttműködő két ifjúsággal foglalkozó szervezet programokat szervez a határ szerbiai és magyar oldalán. Nem teljesen tükör projektről van szó, de számos esemény épül egymásra és a határ két oldalán lévő fiatalok együttműködését célozza.

A programok megvalósítása mellett a pályázati projekt lehetőséget biztosít beszerzésekre is. A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség ennek köszönhetően vásárolhatott például sátrat, mobil színpadot, asztalokat sörpadokkal vagy műanyag székeket is.

Ezen eszközök most a pályázati program folyamán szervezett programok, események kellékei lesznek, de természetesen a projekt zárását követően is a civil közösség rendelkezésére állnak majd. 

Az eszközök beszerzése az „Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia 2014-2020” elnevezésű pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásának köszönhetően valósult meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support