Július elsejétől az ország minden hulladékudvara minden Magyarországon lakcímmel rendelkező magánszemély számára hozzáférhető lesz erről adott ki tájékoztatást MOHU Zrt. A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. célja a jelenlegi szolgáltatási színvonal növelése. A mohu.hu oldalon a lakossági tájékoztatóban közölték, hogy eltekintenek a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megfizetésének igazolásától a hulladékudvarokban. A nyitvatartással kapcsolatosan, amely településünkön is problémát jelent csak annyi jelent meg, hogy a hulladékudvarok minden tízezer fő feletti településen, minimum heti 48 óra nyitvatartással fognak működni. Az ötezer fő alatti településekről nem szól a közlemény. Ismét megjelent a közleményben, hogy a könnyebb elérhetőség biztosítása érdekében a lakosok ezentúl az eddig érvényes területi megkötések nélkül bármely hulladékudvar szolgáltatásait országosan igénybe vehetik igazoló okmány felmutatásával.

Ugyancsak jó hír, hogy 2035-ig további nyolcvanhárom új hulladékudvart kívánnak a lakosság szolgálatába állítani, ezzel tovább növelve a hulladékudvari szolgáltatások elérhetőségét.

Az interneten elérhető hírek szerint hétfőtől már számos hulladékudvarban a szemetet előre külön kellett válogatni és fajtánként leméretni, majd visszapakolni a kocsiba és átgördülni vele a konténerhez. Szombaton nálunk is kiderül, milyen változások lesznek a bordányi hulladékudvarban, erről előzetesen nem kaptunk tájékoztatást.

A bordányi udvar működésével kapcsolatosan továbbra is az alábbi elérhetőségek valamelyikén várják a lakosság jelzéseit: Telefonszám: +36-79/524-821, Fax: +36-79/572-052 E-mail cím: fbhnpkft@fbhnpkft.hu Levelezési cím: 6521 Vaskút, 0551/2. hrsz.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support