Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete július 28-án tartott rendkívüli ülést. Tanács Gábor polgármester öt napirendi pont megtárgyalására hívta össze a képviselőket. Elsőként zárt ülés keretében egy díjazással kapcsolatos javaslatot tárgyaltak meg: Bordány Községért Emlékérem adományozására került sor. A képviselő-testület dr. Janes Zoltán plébánosnak a civil kategóriában ítélte oda az elismerést.  A második napirendi pontban a 013/10 hrsz.-ú külterületi ingatlanra érkezett indikatív vételi ajánlatot vitatták meg, majd a költségvetés helyzetére tekintettel el is fogadták azt. Ezzel tizenegy és fél millió forinthoz jut az önkormányzat, amely részben megoldja likviditási gondjait. 

Az önkormányzat sikeresen pályázott bölcsőde építésre. A pályázati program újabb fontos szakasza indulhat el azzal, hogy elindulhat a bölcsődei nevelés fejlesztése című közbeszerzési eljárás, amelynek megindításáról is ezen az ülésen döntöttek. A Bordány-Zákányszék kerékpárút közbeszerzési eljárása is megindulhat, ennek is zöld jelzést adtak képviselőink.  

Az ötödik napirendi pontban is pályázattal kapcsolatos döntésekre volt szükség a „Szociális infrastruktúra fejlesztése Bordányban” elnevezésű projekt megvalósításával kapcsolatosan a képviselők árajánlatkérők kiküldéséről döntöttek. A pályázatnak köszönhetően eszközbeszerzésekre, épületfelújításra, valamint a támogató szolgálat számára egy gépjármű beszerzésére kerülhet sor. Utóbbihoz maximum 15%-os önerőt is vállalt a testület.

A soron következő ülésre a tervek szerint augusztus utolsó csütörtökén kerül majd sor a faluház dísztermében.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support