Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak egy ezerhétszáz évvel ezelőtt itt élt nép, a szarmaták képviselői Bordányban a Szarmata Régészeti Parkban. A park látogatói megdöbbentek, amikor az oda érkező szarmaták egyszercsak leültek a kiállító tér egyik asztalához és magukra vonva a jelen lévő sajtó képviselőit egy rögtönzött sajtótájékoztatót is tartottak. 

Miközben több szarmata az ősfalu házai felé vette az irányt, közülük ketten (egy férfi és egy nő) furcsa de gyönyörű ruhákba öltözve került a középpontba. Az egyiküknél talán egy korabeli kés is volt.  A megilletődött látogatók még szelfizni is elfelejtettek az ókori nép tagjaival, de szerencsére a sajtósok fotói mellett egy a helyszínen mobiltelefonnal felvett videós anyag is készült, amelyekből rekonstruálni lehetett mi is történt pontosan a Csongrád-csanád megyei nagyközség hétvégi programján. A videót itt nézhetik meg:

A sajtótájékoztató egy az általános iskolásoknak szóló vetélkedő népszerűsítéséről szólt. Ennek a honfoglalásunk előtt itt élő népnek az életéről szóló versenyre invitálták ugyanis az 5-8 osztályos diákokat a szarmaták. Megtudtuk, hogy értékes nyeremények és egy jó kaland vár a történelem szerelmeseire, akik közül a legkitartóbbak jövőre többek között a Bordányban megépített ősfaluba is ellátogathatnak majd.

Bővebb információt az info kukac szarmatapark pont hu emailcímen kaphatnak az érdeklődő iskolások és tanáraik!

Itt közöljük a témában feltárt anyagokat:

https://bordany.com/index.php/notices/szarmata-regeszeti-park-palyazati-felhivasa/

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support