November 17-én a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban fogadta az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Diákönkormányzatának képviselőit. A találkozó jó alkalmat adott arra, hogy megismerkedjenek az újonnan választott diákönkormányzat képviselőivel illetve a fiatalok kéviseleti szerveinek munkájával, programjaival.

A diákönkormányzat apró ajándékkal is kedveskedett a gyifösöknek.

Az egyeztetések arra is kiterjedtek milyen együttműködési lehetőségek vannak a diákönkormányzat és az ifjúsági önkormányzat között. Közös programok szervezésének lehetőségéről, valamint egymás programjainak népszerűsítéséről is beszélgettek.

A találkozót követően a GYIFÖ  megtartotta soros ülését. Az ülést az ifjúság polgármester távollétében Lehel Máté ifjúsági alpolgármester vezette. A témák között szerepelt a költségvetés helyzetének áttekintése továbbá egy ifjúsági bál szervezésének megvitatása. A fiatalok idén is kihelyezik majd a Faluház előterében a Mikulás postaládáját, és decemberben immár tizennegyedik alkalommal megrendezik az Adventi Jótékonysági Karácsonyi Vásárt.

Az ifjúsági bál a tervek szerint jövő év  januárjának közepén kerül majd megrendezésre. A részleteket külön műhelymunka keretében dolgozzák ki. Itt pontosítják majd a dátumot, a meghívott zenekart és természetesen a bál témáját is. A Mikulás postaládáját december 3-án helyezik ki, ettől a naptól kezdve várják majd a gyerekek a Mikulásnak írt és saját maguk által megrajzolt képeslapjait, amelyekből kiállítás is készül majd.

Az Adventi Jótékonysági Karácsonyi Vásárt az idén is a Faluház parkjában rendezik majd meg. Az idén három hétvégén tartanak majd vásárt, az utolsó december 24-ei vasárnap ugyanis noha még nem karácsony, de aranyvasárnap és erre a napra már nem akartak programot szervezni a fiatalok. Most is számítanak majd a segítségre, együttműködőkre. A Karácsonyi színpadra az iskola, az óvoda és a Borostyán Népdalkör tagjait várják szeretettel. A hétvégék szervezésében pedig számítanak a Faluház és Könyvtár, a Településüzemeltetési Központ és természetesen Bordány Nagyközség Önkormányzatának támogatására.

Az idén is hívják és várják az intézményeket és a helyi közösségeket, hogy legyenek aktív résztvevői a jótékonysági vásárnak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support