Mihálffy Béla országgyűlési képviselő november 15-én adta át a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának Koczkás Ágnesnek azokat a laptopokat, amelyeket egy országos több éves átfogó program keretében pedagógusok és diákok részére biztosítanak. A most átadott 19 laptopot diákok kapják majd meg iskolánkban.

A képviselő úr elmondta, hogy 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki ilyen eszközöket. A szolgáltató állam koncepciójába illeszkedő módon azt tűzték ki célul, hogy az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak aki igényli, rendelkezésére bocsássanak egy hordozható számítógépet, amellyel hozzá tudnak férni mindazon fejlesztéshez, amely eddig megvalósult, illetve a jövőben megvalósul. Ez 579 ezer hordozható számítógépet jelent, ebből 55 ezret már tavaly tavasszal megkaptak a pedagógusok. Az első 65 ezer eszközt akkor a 9. évfolyamosoknak osztották ki. Most a program második eleméhez érkeztek el: a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak osztanak notebookokat, és még két alkalommal valósul majd meg eszközátadás az elkövetező két évben.

A Homokhátságra összesen 214 db laptop érkezett az elmúlt napokban, ebből Bordányba 19 darabot személyesen Mihálffy Béla adott át.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support