November 15-én a ruzsai polgármesteri hivatalban egyeztetett a három település polgármestere egy új közös pályázat benyújtásáról. Papp Renáta, Sánta Gizella és Tanács Gábor mellett pénzügyekben és pályázatokban jártas szakemberek is részt vettek a megbeszélésen. A helyi humán fejlesztéseket támogató, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent pályázatot január 17-ig lehet benyújtani, ennek az előkészítése kezdődött meg első körben a vezetők szintjén, majd ezt követően intézmények és civil szervezetek bevonására is sor kerül.
Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy amennyiben támogatást nyer a pályázat, a programok várhatóan a jövő év szeptemberében indulhatnak el és a tervek szerint a következő három év során valósulnak meg. Az önkormányzat által vállalt szociális alapszolgáltatások keretében a támogató szolgálat és a közösségi alapellátás keretében zajló programok, a demenciával élők és hozzátartozóikat segítő programok valamint idősek-nek, gyerekeknek szóló programok indulnak.
A fiatalok bevonásával tematikus ifjúsági táborokat, az ifjúsági önkormányzat programjainak támogatását is tervezik. Minden bizonnyal kiemelt szerepet kap a gyógypedógiai szolgáltatások fejlesztése, valamint a gyógytornászi szolgáltatás elérhetőségének megteremtése és fejlesztése, ahogyan nagy hangsúlyt fektetnek a térítésmentes életkor szerinti szűrővizsgálatokon való részvétel ösztönzésére és szűrővizsgálatok helyben történő biztosítására is. Óvodai mozgásfejlesztés, iskolai, tanítás utáni sportprogramok és például elsősegélynyújtás képzés is szerepel a programba beépítendő elemek között, ahogyan a kerékpáros közlekedést népszerűsítő programokat valamint közbiz-tonság javítását segítő programokat is szeretnének majd szervezni a lakosság számára. A pályázati anyagot december 20-ig véglegesítik. Eddig kell minden tevékenységet egyenként megtervezni, beköltségelni, hogy ezt követően a ruzsai gesztor önkormányzat be tudja majd azt adni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support