Április 25-én, csütörtökön tartotta soron következő ülését képviselő-testületünk. Az öt órakor a faluház dísztermében megtartott ülésen hat napirendi pontot tárgyaltak önkormányzati képviselőink. Elsőként a polgármester beszámolója hangzott el a két ülés közötti fontosabb eseményekről, polgármesteri és bizottsági döntésekről valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. A második napirendi pontban a vármegyei kormányhivatal a lakás rendelettel kapcsolatos felhívását tárgyalták meg, elfogadva a polgármester határidő hosszabbítási kérelmét. A harmadik napirendi pont már a helyhatósági választásokhoz kapcsolódik, hiszen a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak megválasztásáról döntöttek, míg a negyedik napirend a Pünkösd Feszt-hez kapcsolódott, a fesztivál előkészületeiről adott tájékoztatást Tanács Gábor polgármester. Az egyebek napirendi pont volt az ötödik, amelyben döntés született a Tarmós Kft. kérelméről, a testület engedélyezett egy napelem beruházást a cég által bérelt ingatlanra. Ugyancsak támogatta a testület a szociális szövetkezet számára egy új lekvárfőző berendezés beszerzését, pályázatból egy háromszáz literes új ezköz kerülhet az üzembe. Ebben a napirendben még a mezőőri pályázat meghosszabbításáról is született döntés. Ezt követően zárt ülésre került sor, a képviselő-testület most döntött ugyanis a díszpolgári címről, Bordány községért emlékérmek is kiadására kerülnek, a civil és a vállalkozói kategóriában döntöttek képviselőink díjazásról. A képviselő testület az idén is kiadja a nívó díjat, a díjazottról is egyhangú szavazással született meg a döntés. Azt, hogy kiket tüntet ki önkormányzatunk, leghamarabb a Pünkösd Feszten tudhatjuk meg, hiszen ott kerül majd sor az ünnepélyes díjátadásra.

Önkormányzatunk képviselő-testülete legközelebb az ülés-, munka-, és rendezvényterv szerint május utolsó csütörtökén ülésezik majd, akkor többek között a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, illetve az Integrált Szociális és Egészségügyi Központban végzett munkáról hallgatnak meg beszámolót képviselőink. A Bordány Község Fejlődésért Közalapítvány a tevékenységéről tájékoztatja a testület tagjait, és ugyancsak tájékoztatást kapnak majd a a pünkösdi fesztivál lebonyolításáról, amelyet a polgármester tart meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support