Örömmel számoltunk be a pályázat benyújtásáról, és most még nagyobb örömmel írunk annak sikeréről. Településünk a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében meghirdetett Bölcsődei nevelés fejlesztése című, RRF-1.1.2-2021 kódszámú felhívás keretében új bölcsődei férőhelyek létrehozását célzó pályázatot nyújtott be. A Miniszterelnökség levélben tájékoztatta Bordány Nagyközség Önkormányzatát, hogy  támogatja a nagyközség elképzeléseit, és hozzájárul egy új bölcsőde megépítéséhez. A támogatási összeg azonban elmarad az igényelttől, ezért az önkormányzat kérelmet nyújtott be a döntés felülvizsgálatára, hiszen közel kilencven millió forinttal kevesebb összegből nem tudnánk az elképzelések szerint megvalósítani a fejlesztést. A tervek szerint az óvoda melletti területen egy modern, 250 négyzetméteres épület emelkedhet majd, amelyben 2 db csoportszobát alakítanak ki, a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel, tejkonyhával és melegítő konyhával együtt. 

A terveket a Lechner tudásközpont készítette el, a velük történő szerződéskötést követően megkezdődik a tudásközpont mintatervének a helyi adottságokhoz való adoptálása, és, amennyiben a kiegészítő támogatásról szóló döntés is megszületik, a közbeszerzés kiírása. Ezt követően indulhat majd meg az építkezés. A fejleményekről a későbbiek során folyamatosan beszámolunk majd.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support