Simon Zoltánné Ádám Margit, az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola igazgatója lett településünk díszpolgára 2016-ban!

Üllésen született 1953. november 12-én. Édesanyja: Kocsispéter Margit, édesapja: néhai Ádám András műszerész kisiparos. Testvére: Ádám András orvos. Gyermeke: Zoltán Budapesten lelkipásztori kisegítő. Általános iskolai tanulmányait Üllésen végezte, majd Szegeden, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban érettségizett 1972-ben. Felsőfokú tanulmányait a József Attila Tudományegyetem Matematika-Fizika szakán kezdte el, és a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán 1977. évben szerezte tanári oklevelét. 2006-ban Közoktatás-vezetői diplomát, 2014. és 2015. évben pedig Tanfelügyelői és Pedagógusminősítési Szakértő, illetve Matematika Szaktanácsadó képesítést szerzett. Számítástechnikai tanfolyam keretében OKJ képzésen vett részt. A korszerű ismeretek megszerzése érdekében több évben részt vett a Nyári Szabadegyetemen.

A bordányi Általános Iskolában 1976. szeptember 1-től kezdett szaktanárként dolgozni. Osztályfőnök volt, majd 1979-től 1989-ig igazgatóhelyettes. 1989-től lett az iskola igazgatója. 1989 és 1991 között a közös igazgatású Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Konyha, az Óvoda és az Iskola vezetőjeként ÁMK-igazgató. 1997-ben a Művészeti Iskola megalapításában tevékenykedett. Ahhoz, hogy ez az oktatás az iskolában megvalósulhasson, a szükséges helyiségek a Dózsa téri szolgálati lakásból lettek kialakítva. A munkálatokhoz, illetve a szobrászathoz szükséges kemencét, a hangszereket pályázati pénzből, alapítványi támogatásból valósította meg. Jelenleg 3 művészeti ág keretében 152 tanuló 177 tanszakon tanul. Igazgatói pályája alatt valósult meg az iskola épületének felújítása, bővítése és a sportcsarnok felépítése. A tantestület részére a kötelező továbbképzéseket több esetben itt, helyben szervezte meg, hogy a pedagóguskollégáknak ne kelljen utazniuk. Ezeken a továbbképzéseken a közéletből is jól ismert szaktekintélyek előadásain vehettek részt. Felnőttoktatás keretében az Orosházi Szakközépiskola kihelyezett tagozatának osztályfőnöke lett, és egy évfolyam meg is szerezte az érettségi bizonyítványt. Igazgatósága alatt az intézményben több alkalommal került megszervezésre informatikai képzés a község és a környező települések lakosainak. A környékbeli iskolák közül a bordányi iskolában létesült először számítástechnika-terme. Akkor még alkatrészekből összeszerelt gépekkel kezdődött az informatika oktatása. Nagyon sok pályázatot írt ő maga is. Több sikeres pályázati támogatásból kirándulások, úszásoktatás megszervezésére, volt lehetőség. TIOP-pályázatokból a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását segítő laptop és program valósult meg, valamint 7 interaktív tábla és 15 számítógép került beszerzésre. Pályázati forrásból bővült az iskola eszközállománya.

Ezeken az iskolai munkákon túl a következők jellemzik még pályafutását:

1980-tól a község belterületén tanácstag, a Végrehajtó Bizottság tagja. A tanácselnök betegsége idején tanácselnök-helyettesként látta el feladatait. 1990-től 2014-ig a képviselő-testület tagja, a szociális bizottság elnöke volt. 1997-től a település első, magánkezdeményezésre létrehozott „Bordány Ifjúságáért Alapítvány” kuratóriumának elnöke lett. 2002-ben a Berkenye Népdalkör alapító munkáiban is tevékenyen vett részt.10 évig aktív tagként a Vajdasági Magyarokkal is példaértékű kapcsolatot épített ki. 1982-ben Miniszteri Dicséretben részesült. 2000-ben Bordány Községért Emlékérmet, 2003-ban pedig Bordány Ifjúságáért elismerést kapott. Szintén 2003-ban a Megyei Közgyűlés Elnökének oklevelét vehette át a közoktatásban végzett munkája elismeréseként.

Nagyközségünk valamennyi lakója nevében gratulálunk az elismeréshez és további sok erőt, egészséget és a közösségért végzett munkát kívánunk a továbbiakban is!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support