Szeptember 10-én, szombaton igazi családi nap várta településünk lakóit, hiszen ezen a napon rendezték meg a Helyi Ízek Fesztiválját és a Kecskeversenyt. Délelőtt 10 órakor vette kezdetét a Helyi Ízek Fesztiválja. Jó időben és jó hangulatban összesen huszonegy csapat sütött és főzött, köztük az iskolai osztályközösségek szorosan együttműködve a pedagógusokkal és szülőkkel, helyi egyesületek és közösségek, valamint az önkormányzat intézményei is. A programon három kategóriában mérkőzhettek meg a gasztronómia szerelmesei. Bográcsos, grillen és tárcsán sültek valamint kecskehúsból készült étel kategóriában is eredményt hirdetett a zsűri, amelyben Nagy Péter súlyemelő olimpikon, a Vadgesztenye Étterem vezetője Nagyapáti Károlyné és az iskola újonnan kinevezett igazgatója, dr. Kádár Péter kaptak helyet.

A kecskehúsból készült étel kategóriában az 5. b osztály jeleskedett, az ő ételük ízlett leginkább a zsűri tagjainak. A második helyre a 6. osztály állhatott. A grillen és tárcsán sültek kategóriában a Köjál csapata tört élre. A zsűrinek nagyon ízlett még a bordányi iskola 8. b osztálya által elkészített étel, ezzel ők a második helyet szerezték meg, míg a harmadik a Csóka csapata lett. A bográcsos kategóriában a dobogó legfelsőbb fokára az 5. a osztály állhatott fel. A második helyet a Köjál csapata érdemelte ki, míg harmadikként Detta város Reviczky Gyula Egyesület csapata végzett. Különdíjban részesült Hódegyháza, valamint Detta több csapata is.

A délután megtartott negyedik Kecskeversenyre sokan saját kecskéjükkel neveztek, mások “kölcsönkecskék” szolgálatait vették igénybe. A nagydöntőt a 4.a tanulója, a tízéves Béres Dorina nyerte meg Paszkál nevű kecskéjével. A rendezvény nem titkolt célja a szórakoztatás mellett a kecsketenyésztés népszerűsítése, kiemelten a kecskesajt, a kecsketej megszerettetése.

Erre a napra Osztályharcot is hirdettek a szervezők. A különböző, szinte az egész napot átfogó versenyszámokban hol a diákok, hol a szülők mérhették össze erejüket. Volt, aki a kecskefejésben, káposztadobásban, káposztacipelésben vagy éppen kecskeszimulátorban volt a legjobb. Beszámított a végeredménybe az ezen a napon megrendezett a főzőverseny eredménye is. Javíthattak még az osztályok kreatív tagjai, akik az aszfaltrajzversenyen szereztek extra pontokat, de a kecsketejivó verseny eredménye is szorosabbá tette a küzdelmet: a diákok tejivásban, a szülők sörivásban mérkőztek egymással. A kecskehajtásban szerzett pontok aztán mindent eldöntöttek. Az általános iskola 8. b osztálya szinte minden versenyszámban jól teljesített, így szerezhették meg az első helyet. Nyereményük egy győri osztálykirándulás lett. A 7. osztály állhatott a dobogó második fokára, míg harmadik helyen az 5. b osztály végzett. Nyereményük 20 ezer illetve 15 ezer forint lett, mely majd az osztálypénzbe kerül. Gratulálunk minden résztvevőnek, találkozzunk jövőre is!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support