Első körben harmincöt fejlesztést készítenek elő a polgármesteri hivatalban, amelyeket az elkövetkező időszakban szeretnének majd megvalósítani. Megvalósíthatósági tanulmányok, projekttervek, engedélyes tervek készülnek a háttérben, hogy amennyiben pályázati források nyílnak az önkormányzat szinte kész anyagokkal rendelkezzen. Az idén áprilisban elfogadott 2020-2024 közötti időszakra szóló települési szintű gazdasági program számos fejlesztést irányoz elő, ezek bővülnek folyamatosan a felmerülő igények, és a megnyíló lehetőségek tükrében.

A tervek között továbbra is kiemelkedő helyen szerepel a Bordányt Zákányszékkel összekötő kerékpárút, és az önkormányzati utak felújítása bel- és külterületen egyaránt. Ugyancsak nagy hangsúlyt kap a csapadékvíz-elvezetés és vízmegtartás, vagy éppen a közparkok öntözésének kérdése, amely a klímaváltozás miatt időszerűbb, mint valaha.

Elodázhatatlannak tűnik az önkormányzati étterem felújítása, de egyre nagyobb igény van a nappali idősellátás, otthonápolás, gondozás kapacitásbővítésére is, ez is szerepel a készülő anyagban. A bérlakásépítés is a prioritások között szerepel, ahogyan például egy központi buszváró/buszforduló kialakítása, vagy akár az iskolaudvar felújítása, illetve egy újrahasznosító park létrehozása is tervezés alatt áll.

A nagyobb fejlesztési elképzelések mellett számos kisebb terv is formálódik, így többek között az utcanévtáblák cseréje, a hulladékszigetek rendberakása, a kamerarendszer bővítése. A tervek között láttuk a kerékpárút hálózat felújítását, a Községháza bővítését, vagy éppen a Dózsa téri Közösségi Ház felújítását is, amelyek teljesen pályázat függőek, ahogyan egy másik nagy terv, a közvilágítás felújítása és LED rendszerre való átállása is.

A terveken dolgoznak a szakemberek, amennyiben elkészülnek az első látványtervek, tervleírások, örömmel mutatjuk majd be Önöknek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support