Iskolánk tanulói a tavalyi verseny folytatásaképpen idén is jelentkeztek a hungarikum vetélkedőre. A tavaly hetedikesként induló csapat, idén nyolcadikosként folytatta a versenyt. Sajnos a járvány miatt nem valósulhatott meg személyes jelenlétben, viszont a vetélkedőt így is folytatták. Az elődöntőben egy hungarikumot[1] kel-lett bemutatniuk egy kiselőadás (ppt) keretein belül. A nyolcadikos csapatunk, az Éjjeli baglyok a Kodály-módszert választották. A bemutatót énekléssel, zongoraszóval színesítették. Ezt a zsűribíróság díjazta is, hiszen továbbjutottak a döntőbe, ami szintén online kerül megrendezésre egy újabb prezentáció formájában. Az Éjjeli baglyok az alföldi citerát fogják hungarikumnak ajánlani, amit dalokkal, képekkel fognak ezúttal is színesíteni.
A nyolcadikosok mellett egy újabb csapattal neveztünk, immár a hetedikes kategóriában. Itt a Legjava csapat képviselhette iskolánkat, akik az első feladatban egy totót töltöttek ki, valamint a településünket mutatták be egy kiselőadásban. Majd az elődöntőben nekik is egy újabb prezentációt kellett készíteniük. A Legjavák ebben a fordulóban a dobostortát választották, amit a még szemléletesebb előadás kedvéért meg is sütöttek. Azonban nem a klasszikus változatát, hanem egy újra gondolt, modernebb variációt. Az íze viszont így is a régi krémes maradt, így nem is csoda, hogy gyorsan el is fogyott. A zsűrinek is tetszett, hiszen ez a csapatunk is továbbjutott a döntőbe, ahol egy számukra fontos értéket kell hungarikumnak ajánlaniuk. A Legjavák a csiramálét fogják bemutatni, ami reméljük, újból elnyeri a zsűri tetszését. A vetélkedő során nyújtott segítséget ezúton is köszönjük mindenkinek, aki csak egy kicsi segítséget, támogatást nyújtott!

[1] A “hungarikum” a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support