Július 12-16-ig énekszótól zengett a bordányi templom környéke, ugyanis ekkor tartottuk meg a hagyományos táborunkat a zsombói és bordányi templomok scholásainak, akik az elmúlt tanévben is hétről hétre lelkiismeretesen ellátták a szentmisék előénekesi feladatait.
Idén a tábor mottójaként Szent Pál apostol felszólítását választottuk: ,,Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban.” (1Kor 1,10.)
A hét folyamán megtapasztalhattuk, hogy bár különbözőek vagyunk, mégis számtalan dolog – többek között az éneklés szeretete és az, hogy Isten gyermekei vagyunk – köt össze bennünket. A különféle foglalkozásokban, játékokban átélhettük, hogy az egység kialakulásáért nekünk is tennünk kell.
Az énekpróbákon, szentmiséken és a szentségimádáson megélhettük, hogy a különböző énekhangok hogyan olvadnak össze harmóniává s miként válhatunk ezáltal Istent dicsőítő közösséggé. Arról is elgondolkodtunk és beszélgettünk, hogy e közösség miként épít-heti a nagy közösséget, az Egyházat, Krisztus titokzatos testét.


Hisszük, hogy a gyalogos kirándulásunk a Jakab-hegyi kolostorhoz, a tábortűz melletti közös éneklések, játékok, a csapatépítés, a mesefeldolgozás, a különféle hangjátékok, a szentmisék, a kézműves foglalkozások, a személyes beszélgetések mind-mind megerősítették énekes közösségeinket, s felejthetetlen élményekkel gazdagították mindazokat, akik e programban részt vettek.
Ezúton szeretnénk megköszönni a Kateketikai Iroda, a bordányi és a zsombói plébánia támogatását valamint a hívek felajánlásait. Köszönet illeti még a CBA Privát ABC és a Vadgesztenye Étterem dolgozóit, vezetőit, akik segítségünkre voltak a gyermekek élelmezésében.
Bízunk benne, hogy énekes csoportjaink szeptembertől újabb tagokkal bővülhetnek, s a következő nyáron ismét egy felejthetetlen táborral jutalmazhatjuk őket egész éves munkájukért.

Gábor Tamás és Gábor-Kneip Rita

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support