Korábban már beszámoltunk róla, hogy településünk sikeresen pályázott a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében meghirdetett Bölcsődei nevelés fejlesztése című, RRF-1.1.2-2021 kódszámú felhívás keretében új bölcsődei férőhelyek létrehozására A Miniszterelnökség támogatta a nagyközség elképzeléseit, és hozzájárul egy új bölcsőde megépítéséhez.

A Lechner tudásközpont mintaterve alapján az óvoda melletti területen egy modern, közel 250 négyzetméteres épület emelkedhet majd, amelyben 2 db csoportszobát alakítunk ki, a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel és melegítő konyhával együtt. 

Jelenleg a mintaterv a helyi adottságokhoz való adaptálása és a kiviteli terv elkészítése zajlik. A helyszíni bejárást követően véglegesedett az épület a területen való elhelyezése és a környezetbe való beilleszthetősége is. Kokrehel Anna tervező a szakági tervezőkkel közösen most a kiviteli tervek elkészítésén dolgozik annak érdekében, hogy minél hamarabb kiírásra kerülhessen majd a közbeszerzés, és ezt követően megkezdődhessen a kivitelezés.

Az első körös véleményezés alapján a Lechner központ előírta kertépítő mérnök alkalmazását, aki a játszóudvar terveit készíti majd el. Március 31-ig kell teljesíteni a pályázat első mérföldkövet, azaz a kiviteli terveknek kell eddig elkészülni. Ezt követően indulhat meg a közbeszerzés előkészítése és kiírása.

A pályázat megítélt támogatási összege nem teszi lehetővé az eszközbeszerzéseket, így az önkormányzat keresi a lehetőségeket újabb pályázatokat annak érdekében, hogy az épületet be tudja majd rendezni, a csoportszobákat fel tudja szerelni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support