Szeptember 11-én délután négy órától a Faluház és Könyvtár dísztermében tartott rendkívüli képviselő-testületi ülést településünk önkormányzata. Tanács Gábor polgármester öt napirendi pont megtárgyalására hívta össze a képvselőket. Elsőként a Helyi adókról szóló 19/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról tárgyaltak, majd el is fogadták a Dr. Fodor Ákos jegyző által előterjesztetteket. A módosításra kormányhatározat kötelezte az önkormányzatot, a beépítetlen kiskertekre kivetett négyezer forintos adót – mivel az föld adónak számít – nem szedheti be az önkormányzat, sőt a kivetett és befizetett adókat vissza is kell fizetnie. 

Második napirendi pontban is rendelet módosításról döntöttek. A térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló 3/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelet az Integrált  Szociális és Egészségügyi Központ szolgáltatási díjainak megállapítását tartalmazó része módosult.  Átlagosan öt és tizenöt százalékos emelést fogadott el a testület. Ez az összeg nagyban függ a támogatott szociális helyzetétől.

A képviselő-testület tárgyalta, majd módosította Bordány Nagyközség Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2019. (XI.14.) önkormányzati rendeletét is.  A tevékenységi körök közé bekerült a Történelmi hely, építmény egyéb látványosság működtetése és megóvása, amelyet a Szarmata Régészeti Park megnyitása tett szükségessé.

Mint arról külön is beszámoltunk, a képviselő-testület döntött a bölcsődefejlesztési pályázat során lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesének kiválasztásáról is. Nyertesnek a legjobb ajánlatot tevő Bauszer Kft-t választotta ki az önkormányzat.

Az ötödik, utolsó napirendi pontban a még önkormányzati tulajdonban lévő, de az Alföldvíznek vagyonhasznosításba adott települési vízikörmű rendszer 2024-2038 időszakára vonatkozó Gördülő Fejlesztési Tervének jóváhagyásáról döntöttek.

A képviselő-testület a tervek szerint legközelebb szeptember utolsó csütörtökén ülésezik majd. Az öt órakor kezdődő nyilvános ülés ugyancsak a faluházban kerül megtartásra.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support