Csehországból, Kamenicéből érkezett a Bordány Hostel-be huszonnyolc lelkes tájfutó nemrégiben, akik egy öt napos edzőtábor miatt látogattak ide a “majdnem Balkánra”, ahogy a napokban a közösségi médiában feltett beszámolójukban olvashattuk. Tetszett nekik a jó idő, az elsőre könnyűnek talált terepviszonyok, és napról napra számunkra érthetetlen és megfejthetetlen térképek segítségével futották be a terepet. Jártak Zsanán, körbefutották Pirtót és Tázlárt is meghódították. A négy aktív nap alatt hét edzést tartottak. Szabadidejükben a környéken is szétnéztek, de mivel edzőtáborról volt szó, rengeteg szakmai egyeztetés zajlott a Bordány Hostel közösségi terében is, ahol idejük nagy részét töltötték. Térképeket nézegettek, eredméyeket értékeltek hol az asztaloknál ülve, hol a projektoros vetítést nézve komoly előadások mentén.

Érdekes volt külső szemmel nézni ezt a munkát, jó volt látni a csapat összetartását, azt az elszántságot és komolyságot amivel ezt a sportot űzik.

És hogy mi is az a tájfutás? A mesterséges intelligencia szerint egy olyan  természetközeli sportág, melyben a résztvevők térkép és iránytű segítségével navigálnak kijelölt pontokhoz egy adott területen belül. A cél az adott útvonal mihamarabbi teljesítése, leggyakrabban gyalogosan vagy futva, a terepviszonyokhoz igazítva a sebességet és az irányt. A tájfutás kombinálja a futás dinamizmusát a táj felfedezésének és az irányítás kihívásának örömével. Izgalmasan hangzik!

Visszatérve a Kamenicet Tájfutó Klubra (OK Kamenice) úgy tűnik minden tetszett nekik itt, jól érezték magukat. Ami a legjobban hiányzott a csapatnak, az egy tűzhely, amivel nincs felszerelve a hostel konyhája (ennek oka az étterem közelsége, hiszen a hostel alatt van). Kárpótlásul egy-egy Legjava Szarmata fűszerrel kedveskedtek a csapatnak, bízva abban, ha hazatérve vissza szeretnének emlékezni a itt eltöltött időre, ezzel a különleges lestyános fűszerkeverékkel ízesítik majd az ételüket.

A Bordány Hostelben sosem aludtak még tájfutók, a működtető alapítvány tagjai remélik, hogy a közeljövőben további sportolók érkeznek majd a közösségi szálláshelyre.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support